Framme!

Idag vaknade vi båda två ganska nervösa, för idag var det ju dax att åka! Vi var färdigpackade och åkte från Lidköping halv 10, ganska så i god tid. På väg till Landvetter spöregnade det i princip hela vägen så man längtade verkligen till att få komma iväg till solen och värmen. Väl framme checkade vi in lätt och smidigt i en automat, lämnade in väskorna och passerade passkontrollen helt smärtfritt, två timmar innan planet skulle lyfta. Båda två sov mestadels av den två timmar och 50 minuter långa flygresan. Vi hade inte direkt de bästa platserna, vi blev placerade längst bak i planet bredvid både bäbisar och motorer. Som ni kan se på bilden hade vi inte någon bra utsikt direkt.

våran utsikt från planet!


När planet landade kom vi från resten av de svenska passagerarna när vi gjorde ett toalettbesök, så vi visste inte vart vårt bagage skulle komma. Efter att ha blivit hänvisade till fel bagageutlämning fick vi gå ut ur flygplatsen, gå in på ett annat ställe för att visa pass och boardingkort och stå i kö till en passkontroll för att komma in till terminalen igen. Sen var det bara, genomsvettiga som vi var, att korsa hela flygplatsen för att komma till den rätta bagageutlämningen och ta våra väskor. Vi kom verkligen i sista sekund. Det kom nämligen precis en person som skulle ta våra väskor, som de antagligen trodde hade skickats fel eftersom ingen hade hämtat dem.  Hade vi varit där två minuter senare hade vi inte fått vårt bagage och allt hade bara blivit krångligt! Vi gick åter igen ut ur flygplatsen och satte oss på en buss in till stan'.


Efter några hållplatser och 15 minuters åkande var det dags för oss att hoppa av, vid Universitetet. Känslan av att vara vilsna kom direkt men det löste sig snart och vi hittade fram till huset där vi skulle hämta nyckeln till lägenheten. Hon i receptionen tipsade oss om att ta metron till lägenheten, efter att hon slängt ett öga på vårt bagage och märk hur utmattade vi var, men unga och friska som vi är valde vi att promenera! På vår vandring fick vi se både Gaudis La pedrera och Casa Batlló, som vi ska berätta om i filmen.

Vi fick en chock när vi såg hur stor och fin lägenheten var och var den var placerad, bara 50 meter från Barcelonas huvudgata! Som ni kan se på bilderna:

Efter en liten stunds installering, gick vi och handlade lite kvällsmat och frukost för morgondagen. Så nu efter vår fantastiska middag och händelserika dag ska vi lägga oss och samla krafter inför morgondagens äventyr!


Kommentarer
Postat av: Mamma Anette

Skönt va' att äntligen vara på plats?

Ser jättefint ut. Hoppas ni får en intressant vecka med många upplevelser. Var rädda om er!! Stor kram och Lycka till!

2008-10-01 @ 15:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0