Framme!

Idag vaknade vi båda två ganska nervösa, för idag var det ju dax att åka! Vi var färdigpackade och åkte från Lidköping halv 10, ganska så i god tid. På väg till Landvetter spöregnade det i princip hela vägen så man längtade verkligen till att få komma iväg till solen och värmen. Väl framme checkade vi in lätt och smidigt i en automat, lämnade in väskorna och passerade passkontrollen helt smärtfritt, två timmar innan planet skulle lyfta. Båda två sov mestadels av den två timmar och 50 minuter långa flygresan. Vi hade inte direkt de bästa platserna, vi blev placerade längst bak i planet bredvid både bäbisar och motorer. Som ni kan se på bilden hade vi inte någon bra utsikt direkt.

våran utsikt från planet!


När planet landade kom vi från resten av de svenska passagerarna när vi gjorde ett toalettbesök, så vi visste inte vart vårt bagage skulle komma. Efter att ha blivit hänvisade till fel bagageutlämning fick vi gå ut ur flygplatsen, gå in på ett annat ställe för att visa pass och boardingkort och stå i kö till en passkontroll för att komma in till terminalen igen. Sen var det bara, genomsvettiga som vi var, att korsa hela flygplatsen för att komma till den rätta bagageutlämningen och ta våra väskor. Vi kom verkligen i sista sekund. Det kom nämligen precis en person som skulle ta våra väskor, som de antagligen trodde hade skickats fel eftersom ingen hade hämtat dem.  Hade vi varit där två minuter senare hade vi inte fått vårt bagage och allt hade bara blivit krångligt! Vi gick åter igen ut ur flygplatsen och satte oss på en buss in till stan'.


Efter några hållplatser och 15 minuters åkande var det dags för oss att hoppa av, vid Universitetet. Känslan av att vara vilsna kom direkt men det löste sig snart och vi hittade fram till huset där vi skulle hämta nyckeln till lägenheten. Hon i receptionen tipsade oss om att ta metron till lägenheten, efter att hon slängt ett öga på vårt bagage och märk hur utmattade vi var, men unga och friska som vi är valde vi att promenera! På vår vandring fick vi se både Gaudis La pedrera och Casa Batlló, som vi ska berätta om i filmen.

Vi fick en chock när vi såg hur stor och fin lägenheten var och var den var placerad, bara 50 meter från Barcelonas huvudgata! Som ni kan se på bilderna:

Efter en liten stunds installering, gick vi och handlade lite kvällsmat och frukost för morgondagen. Så nu efter vår fantastiska middag och händelserika dag ska vi lägga oss och samla krafter inför morgondagens äventyr!


Avfärd

Ikväll är det packa som gäller. Känns som om vi är väl förberedda och har allt under kontroll! Passen är framtagna, pengarna är växlade och filmkameran funkar (någorlunda i alla fall). Känns som om de kommer bli en bra vecka, om nu allt funkar som vi vill och väderleksrapporterna stämmer. Det återstår att se!
Imorgon bär det av, så nästa uppdatering blir på plats, i Barcelona!


Timmas arbete!

Jag och fiffi gick efter ergonomin till naturarnas studielandskap, inte så mycket arbetsro men vi har lyckats få en hel del gjort ändå! Just nu råstudar vi in fakta om katedralen och en hel del intressanta saker har vi fått reda på! Det är helt sjukt hur mycket energi Gaudi la ner på katedralen. Han satt 4 år och studerade tonerna på klockspelen i tornen och han hade verkliga skelett för att få till naturliga ställningar på sina skulpturerna. Allt i och på kyrkan har någon symbolisk förklaring.  Mer intressant info kommer finnas med i filmen! ;)


Skrev ut allt det viktiga

Idag på studiepasset i skolan hann vi inte jobba så mycket med Projektarbetet, på gruna av att vi har så mycket annat just nu.. Till exempel UF-företagen och allt vi måste göra som vi missar i skolan nästa vecka. Vi skrev iaf ut alla papper som måste tas med på resan, flygbeviset, lägenhetsavtalet och lite andra lappar. Köpte även lite band till filmkameran idag, kan ju behövas!.. ;) Känns som om läget är under kontroll! Ska bli kul att åka :) om sex dagar bär det iväg!

Rast

Idag var Victor med sitt UF företag på banken, så jag fick arbeta lite själv. Har mest läst mer om Gaudis verk och skrivit ner lite intressanta saker. Nu är allt klart kring det och vi har bara informationen om Sagrada kvar, men har även börjat lite smått om det med. Eller de har vi egentligen gjort från första början, men nu ska vi ta ut det som är mest intressant.

Victor sa igår: "Så mycket som jag vet om Gaudi och La Sagrada Familia nu, trodde jag aldrig att jag skulle få reda på." Och jag håller med honom, det finns så mycket och allt har hänt i Gaudis liv och hans verk överlappar varandra. Så man vet inte riktigt hur man ska dela upp det och kunna berätta om en sak i taget. Men det är det vi försöker strukturera nu!

// Annsofi


Fredagsjobb

Fördjupningsarbete...
Victor har ägnat timmen åt att forska om Gaudi och hans liv. Fiffi har läst om Park Güell och andra sevärdheter som vi ska nämna i filmen. Vi är nästa klara med det och då återstår bara att ta ut de mest intressanta om katedralen. Det kommer i och för sig ta tid, men vi har även tänkt att samla på oss fakta väl nere i Barcelona den första dagen.


Kabelstrul

Skriver inlägget nu för jag hann inte i måndags!

Har löst allt trubbel med kabel mellan videokameran och datorn! Först köpte vi en kabel för 300kr, som vi senare märkte att den inte passade i någon av våra datorer. Sen pratade jag med CG och han sa att dom hade datorer som kabeln passade till i skolan! Och han sa även att han kunde låna ut en av sina kablar till oss eftersom han hade några som bara låg. Och när jag fick se på de olika kablarna han hade hittade jag en som passade i både min och Fiffis egna datorer! Så vi gick direkt och lämnade tillbaka den köpte kabeln och vi tackar CG för hjälpen!
 

Det känns att det börjar närma sig nu! Men jag och Fiffi har läget helt under kontroll så ingen större oro har uppkommit, än! :P   //Victor


Söndagsarbete

Idag har vi fått gjort 2 viktiga saker. 
Vi har bokat Barcelonacard och kollat upp transport till & från flygplatsen (de går varje kvart från flygplatsen och man betalar på bussen) och vi har diskuterat filmen upplägg. Vi kom fram till att vi ska ha ett kort intro om Barcelona och berätta om olika sevärdheter (som Picasso museét, Fotbollsarenan Camp Nou, Parc Güell m.m.)  som sedan kopplas till Gaudi. Vi berättar lite kort om honom och sedan kommer vi in på katedralen och tar all fakta om den. Det sista ska vi komma in på Gaudis andra verk i Barcelona och berätta lite kort om dem också.

Vi diskuterade även lite om några punkter som Fiffi skrev upp när vi fick se förra treornas projektarbeten och kom fram till:

  • Ha inlevelse när vi pratar
  • Filma hellre mycket och ganska långsamt, än snabbt och häftigt
  • skriva något slags manus innan
  • Ha struktur i filmen tex. visa dag 1, dag 2 o.s.v.
  • Vid "konstiga" namn eller fakta, ha med text i filmen
  • Ha med bildspel ibland
  • Ha inte med för mycket prat under filmning, lägg ist till efteråt
  • Ha inte med för mycket privat och interna saker


(Ett litet tips till andra som bloggar om sina projekt arbeten är att skriva inläggen först i Word och inte direkt i blogg.se! Tredje gången gilt har vi fått skriva om inläggen för att sidan krånglar!)

Sjuklingen

Ja, idag har jag (Fiffi) varit hemma och sjuk, men har ändå jobbat lite med projektarbetet. Jag har tagit fram fakta om Barcelona & Gaudi och skrivit ner de viktigaste punkterna vi kan ta upp i filmen. Finns så mycket att berätta, men det blir bara tråkigt och krångligt om man rabblar för mycket fakta i filmen. Så, enkla intressanta saker är det vi ska ha med. Känns som om det är bättre när jag och Victor jobbar ihop. Det blir lite mer diskussion då och vi får mer bestämmt och kan planera mer.

I helgen får vi nog ta och boka transport till och från flygplats och turistkortet i Barcelona så vi kan ta oss överallt

Håltimmas arbete!

bilden på hur sagrada ser ut färdigbyggd.

Idag har jag jobbat själv på våran håtimma, för Fiffi är tyvärr sjuk! :( Men jag har allt fått gjort en del ändå! Jag har bland annat hittat två bilder på hur katedralen planeras att se ut färdigbyggd, en orginalritning av Gaudi och en virtuell bild framställd i en dator. I verkligheten är bl.a. den 170m höga kupolen i mitten ännu ej byggd! Jag har även skrivit ut mer fakta och kollat på guider om det videoredigeringsprogrammet vi ska använda! Så idag känns som en välspenderad håltimme! :D /Victor 

YES!

Efter att ha vänt upp och ner på nästan hela huset hittade vi äntligen 2 av 3 sladdar till kameran! varav en av dem var laddaren! Så nu var de löst. Ska ändå gå till Bäckström och beställa en sladd, så vi kan föra över filmen till datorn, det var nämligen den som saknades. Så nu kan vi äntligen fokusera på att plugga fakta om Barcelona och La Sagrada Familia. Vi har ju håltimmen imorgon att jobba på, så hoppas vi kommer en bit imorgon med detta.

Vi har för övrigt också fixat ett redigeringsprogram till datorn nu som vi ska försöka förstå oss på. Båda är nybörjare så det är lika bra att börja lära sig programmet nu.

Mer uppdatering imorgon!

Första Problemet

Det är klart att när vi precis skrev att vi inte hade några problem så uppstod det ett. Igår kväll så skulle vi kolla om alla sladdar och allt fanns till vår videokamera, men när vi kollade så hittade vi inga sladdar alls! allt är borta och såklart har ingen i familjen koll på vart det finns. Därmed har vi ett stort problem!

Nu har vi båda två håltimma så vi gick och hörde på Bäckströms om de hade några sladdar. De gick att beställa som tur var, men de skulle tyvärr kosta en del... Nu har vi satt oss vid en dator och ska kolla upp lite priser på internet och vi överväger att kanske köpa en helt ny videokamera istället.

RSS 2.0