DAG 1

Nu är första hela dagen här i Barcelona slut. Den började vid klockan 8 imorse efter att vi vaknat och sett fel och fått för oss att klockan var 10. Men det tjänade vi ju 2 timmar på! Efter frukosten, framför en film, var vid på väg från lägenheten strax efter 10. Vädret var strålande sol och inte så mycket folk på gatorna ännu. Efter en halvtimmes gångtur var vi framme vi Sagrada Familia. Kändes overkligt att se den i verkligheten nu efter de senaste månadernas tittande på bilder från internet och böcker. Man förstår verkligen inte hur stor katedralen är för än man är på plats.


Vi började med att gå ett varv runt kyrkan och vi tog lite bilder. Finns så galet mycket detaljer, så att fylla kameran med bilder förstod vi direkt att det inte skulle bli något problem med. När vi hade gått ett varv gick vi mot ingången till katedralområdet. Som jag skrev tidigare var det inte så mycket folk än så det var bara betala och gå in, 9 euro per person tack vare våra Barcelona-Kort, absolut värt pengarna! Innanför ingången, som är på "Passionens" sida av katedralen, började vi filma och ta kort på de olika delarna som beskriver Jesus liv.  När vi var klara gick vi in och man möttes direkt av en massa byggavspärrningar. Man går verkligen precis intill byggarbetarna och man känner sig nästan i vägen för dem där man står. Efter att ha läst lite om de olika stenmaterialen, som används i bygget, ställde vi oss i en kö till en hiss som skulle ta oss 90m upp i ett av de färdiga tornen. 5 euro för båda var priset och när man kom upp möttes man av en fantastisk utsikt. Det gick att se hela Barcelona från där vi stod. Livrädd för höjder som Victor är, kändes det riktigt hur benen skakade när man gick där uppe! Ner fick man ta sig i långa spiralformade trappor. Kollade man ner i mitten av trappan såg den ut som skalet på en snigel, något som Gaudi hade tänkt på när han ritade trapporna. Nere på marknivå gick vid vidare inåt och kom ut på den andra sidan av katedralen, sidan som står för "Födelsen". Detta var den sida som Gaudi fick se färdig innan han dog. Även på denna sida fanns en hiss som vi tog oss upp i. Efter att ha sett utsikten och vandrat ner kände vi hur våra magar kurrade. Vi hade då spenderat 3 timmar enbart inne i katedralen så vi gick ut och in på ett KFC som låg precis intill.

Efter att ha ätit oss mätta med utsikt över Sagrada bestämde vi oss för att vandra vidare uppåt i Barcelona mot Park Güell. Efter 45 minuters virrande stod vi framför ingången. Man såg direkt att det var Gaudi som också hade ritat parken, för de otroliga mängder mosaik som hade används, precis som på Sagrada Familia. Efter några trappor var man uppe vid den välkända mosaikbänk som är ett signum för parken.  Soffan täckte en mycket större yta än vad vi trott och man hade en fantastisk utsikt över staden! Man kunde väl se tornen på Sagrada sticka upp i fjärran. Vi gick runt i parken i ca en timme sen började vi bege oss hemåt. Först gick vi en bit, men sedan lessna vi på vandrandet och valde att ta Metron. Vi var hemma vid halv sju och efter att ha lagat lite mat har kvällen gått åt till att redigera dagens bilder och att sammanställa informationen inför morgondagen. Nu är det snart dags att sova för vi planerar gå upp tidigt imorgon, för att vara först vid katedralen och filma, utan massa folk i vägen!


Vi har valt att lägga ut alla bilder vi har tagit på en bilddagbok eftersom det tar så lång tid att lägga upp bilderna här!

Gå bara ut på "sagradafamilia.bilddagboken.se" och klicka på det datumet du vill se bilder ifrån.


Tack för idag! //Victor och Fiffi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0